La diputada socialista Trini Castelló ha assegurat hui que en els pròxims mesos la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) emetrà espais destinats a la cooperació i a la responsabilitat social en la Comunitat Valenciana. Aquesta nova programació s’inclourà en la graella de la televisió pública valenciana, després de la recent aprovació d’una Proposició No de Llei (PNL) promoguda per la diputada per posar en marxa programes que donen visibilitat al treball dels diferents actors de cooperació valenciana al desenvolupament, especialment les ONGD, comptant amb la seua participació directa.

La PNL ha tirat endavant en compliment del Conveni Marc signat en febrer de 2019 entre la Conselleria de Transparència i la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació per posar en marxa programes que donen visibilitat al treball dels diferents actors de cooperació valenciana al desenvolupament, especialment les ONGD, comptant amb la seua participació directa.

La parlamentària socialista ha destacat que la mesura respon a la necessitat de  “fer un major esforç per divulgar les campanyes que desenvolupen aquestes organitzacions a la nostra Comunitat, moltes d’elles recollides en documentals que no tenen possibilitat d’una difusió que arribe majoritàriament a la ciutadania”.

Castelló defensa que els mitjans públics són la millor eina per a que la ciutadania “conega millor les accions que des d’aquestes organitzacions es promouen, en favor de la inclusió, l’equitat, el comerç just per a generar treball digne, la formació, educació de qualitat i la resta d’accions que conformen els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible”.

La PNL, aprovada amb el suport de tots els grups parlamentaris, a excepció de VOX, també permet l’emissió en la ràdio i la televisió públiques de campanyes que divulguen els objectius de desenvolupament sostenible i l’Agenda 2030 de Nacions Unides, a més de programació que promoga la visibilització i l’enfortiment de xarxes locals en l’àmbit de la solidaritat, a fi de conscienciar i sensibilitzar la població valenciana d’adoptar un model de ciutadania global, crítica i activa, compromesa amb la construcció d’una societat solidària, justa i equitativa.

Agilitat en la tramitació

Trini Castelló ha valorat l’agilitat en l’impuls d’aquesta mesura. “Tot i la situació d’emergència que estem travessant, les ONGD valencianes ja ens han manifestat que en poc de temps se  signarà un acord amb la Corporació per avançar en l’engegada d’aquesta programació als nostres canals públics.

A parer de la diputada, amb aquesta mesura “s’estableix el compromís d’ambdues institucions de fomentar la promoció i la difusió de la cooperació i la solidaritat. És important integrar d’una manera transversal els valors de la transparència en l’activitat pública, la participació ciutadana, la cooperació al desenvolupament, la solidaritat, la responsabilitat social i el bon govern, així com l’agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible”, ha afegit.