La Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació enfront de la Covid-19 ha establit hui la flexibilització de les restriccions per a frenar la propagació del virus. Les noves mesures anunciades pel president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, entren en vigor a partir de mitjanit i donen pas a una obertura progressiva i segura de la Comunitat Valenciana.

Aforament: Esdeveniments a l’aire lliure: 60% i 40% en interiors.

Hostaleria: Podrà augmentar l’aforament en interiors fins al 75%. Les taules en interiors podran ser de 10 persones. Es permetrà l’ús de la barra assegut. Els establiments tancaran segons la llicència de cada local.

Oci Nocturn: Podrà ampliar l’aforament del 50 al 75%, amb taules de 10 persones, ús de barra assegut, es permetrà el ball davant del lloc assignat. Horari ampliat fins les 5 del matí.

Esdeveniments esportius: S’elimina el nombre màxim de persones en els esdeveniments i actes esportius. En els partits de les lligues professionals de Futbol i *Basket decau el nombre màxim d’espectadors. El límit serà del 40% en pavellons i del 60% en estadis a l’aire lliure.

Decauen totes les restriccions en cinemes, teatres, auditoris, museus i biblioteques i al comerç

Seus festeres: No hi haurà mesurades restrictives.

Ús de màscara: Finalment, continua sent obligatori l’ús de màscara en qualsevol espai tancat així com en qualsevol espai a l’aire lliure en el qual no es puga mantenir la distància de seguretat de, almenys, 1,5 metres, excepte grups de convivents.